Φθιώτιδα (Νομός)

 1. Περιοχή
 2. Ελληνική
 3. Νομοί
  1. Λαμία
  2. Κάτω Τιθορέα
  3. Περιβόλι (Δομοκός)
  4. Αταλάντη (Φθιώτιδα)
  5. Λαδικού Υπάτης
  1. Στερεά Ελλάδα
  1. Νομός Φθιώτιδας ήταν νομός της Στερεάς Ελλάδας ο οποίος, από την 1η Ιανουαρίου του 2011, καταργήθηκε και αντικαταστάθηκε από την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας, μετά τη διοικητική μεταρρύθμιση του Προγράμματος «Καλλικράτης». Έχει έκταση 4.441τ. χλμ. και πληθυσμό 158.231 κατοίκους. Παραδοσιακά αποτελείτο από τρεις επαρχίες: Φθιώτιδας, Λοκρίδας και Δομοκού.

   Πρωτεύουσα και μεγαλύτερη πόλη της Φθιώτιδας είναι η Λαμία, που είναι επίσης πρωτεύουσα της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας.

   Σημαντικές πόλεις είναι επίσης ο Μώλος, τα Καμένα Βούρλα, ο Άγιος Κωνσταντίνος, η Αρκίτσα, η Αταλάντη, η Ελάτεια, η Λάρυμνα, η Αμφίκλεια, η Τιθορέα, η Στυλίδα, η Υπάτη, η Μακρακώμη, η Σπερχειάδα, το Πλατύστομο και ο Δομοκός. Για πλήρη κατάλογο των πόλεων και οικισμών, δείτε επίσης Διοικητική διαίρεση Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας.

   Συνορεύει με τις περιφερειακές ενότητες Εύβοιας μέσω του Ευβοϊκού κόλπου στα ανατολικά, Βοιωτίας και Φωκίδας στα νότια, Αιτωλοακαρνανίας στα νοτιοδυτικά, Ευρυτανίας και Καρδίτσας στα δυτικά, Λάρισας στα βόρεια και Μαγνησίας στα ανατολικά.

   Wikipedia
  1. 312748 ⟶ Φθιώτιδα (Νομός)
  1. Q207554 ⟶ Πατήστε εδώ
  1. 262187 ⟶ Πατήστε εδώ
  1. 139588182 (Geographic) ⟶ Phthiōtis (Greece)
 4. Original: AltSol Company. - Rules: RDA